Structuur

• Maria Van Oekelen, voorzitter
    • Bieke Verlinden, penningmeester
    • Joannes Ampe, secretaris

De vereniging stelt zich tot doel:

• Bestuderen van de lokale en de regionale geschiedenis van Lubbeek en omgeving.
  • Opwekken van waardering voor alle aspecten van de samenlevingsvormen en het patrimonium, vooral voor de historische dimensie ervan, het “erfgoed”.
  • Archiveren en vastleggen van de door de vzw. gedane studies en van de bekomen resultaten.
  • Bekend maken van deze resultaten met alle mogelijke middelen zoals publicaties (ook elektronische), geschriften, tentoonstellingen, conferenties en voordrachten.
  • Deelnemen aan studies met andere verenigingen die hetzelfde doel nastreven of nevenaspecten behandelen of bestuderen en dit lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

Bestuur en leden:

• Jaarlijks Algemene Vergadering in de periode maart – april
  • Maandelijks Raad van Bestuur
  • Volgende gemandateerden zetelen in de Raad van Bestuur:
    • Voorzitter: M. Van Oekelen
    • Secretaris: J. Ampe
    • Penningmeester: B. Verlinden
    • Bestuursleden: K. Scheys, G. Vanzavelberg, E. Gailly, Marleen Andries, Marleen Geerts, Jacques Halflants.
    • Soms werden deskundigen van buiten de vereniging uitgenodigd op de Raad van Bestuur.
  • Dagelijks Bestuur, de gemandateerden maken, vergaderen wanneer de activiteiten van de kring het vereisen.
  • Werkgroepen: vergaderden telkens als de voorbereiding van evenementen dat vereist.
  • Leden: de vereniging bestaat uit werkende leden (stemgerechtenden) en toegetreden (gewone leden)

Op 31 december 2016 telde de Heemkundige Kring ongeveer 111 leden.
Het aantal leden bleef ongeveer hetzelfde als in 2014.